Dolar 30 liranın üstünde! Altın düşmeye devam ediyor

Dolar/TL, 2024 yılına yüzde 2 değer kaybıyla başladı. Eylül ayından beri kademeli olarak yükselen dolar/TL, bugün 30,14 TL civarında işlem görüyor.

Bugün Merkez Bankası’nın (TCMB) haftalık para ve banka istatistikleri, döviz rezervleri ve menkul kıymet hareketleri verileri takip edilecek. Bankacılar, 12 Ocak haftasında toplam rezervlerin 0,1-0,2 milyar dolar artış, net rezervlerin ise belirgin düşüş göstermesini bekliyor. Veriler saat 14.30’da açıklanacak.

Ayrıca bugün yurtdışı yerleşiklerin tahvil alımları da ilgi çekecek. Geçen hafta yabancıların en çok ilgi gösterdiği 10 yıllık gösterge tahvil ihalesinde yabancı payının arttığı görülmüştü. Bankacılar, bugünkü veride tahvile ne kadar yabancı girişi olduğunu izleyecekler.

Mevduat faizleri ise 2023 sonunda yüzde 50’li seviyelere yükseldikten sonra yüzde 40’lara geriledi ve yatay seyretmeye başladı. TCMB’nin bankacılık sistemindeki likiditeyi çekmeye devam etmesine rağmen, likidite fazlası dün itibarıyla 280 milyar TL civarında kaldı.

18 Ocak 2024 Salı gününe ait dolar, euro ve altın fiyatları:

Döviz kuru

Dolar

Euro

18 Ocak 2024 Altın fiyatları

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Gram altın haftanın başında 1.977 TL seviyesine kadar düşmüştü. Bugün sabah saatlerinde ise gram altın 1.946 TL seviyesine kadar geriledi. İşte, 18 Ocak Perşembe canlı altın fiyatları…

Gram Altın

Çeyrek Altın

Yarım Altın

Tam Altın

 

 

 

 

Exit mobile version