Dolar 8,87 TL’ye yükseldi: Araba fiyatları yükselecek mi?

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de yükselişe geçen dolar fiyatları. Gelen son haberlere göre, dolar alış 8,87 TL satış ise 8,88 TL’den işlem gördü. Bu nedenle araç satın almak isteyen vatandaşlar araba fiyatlarında durumun ne olacağını araştırıyorlar.

Doların yükselişi vatandaşları endişelendiriyor. Piyasalardan alınan son bilgilere göre dolar alış 8,87 TL satış ise 8,88 TL’den işlem gördü. Dolara bağlı olarak fiyatı artan ürünleri merak edenler araba fiyatlarının da yükselip yükselmeyeceğini merak ediyorlar.

Araba fiyatlarına zam gelecek mi?

Otomotiv sektörü dolar fiyatlarına bağlı olarak hareketlilik gösterir. Ancak Türkiye’de devlet otomotiv sektörünün döviz kurlarından kaynaklanan artışlardan etkilenmemesi için bazı önlemler almaktadır. Bu nedenle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar araba fiyatlarında anlık değişimler yaratmamaktadır.

ÖTV Matrahları değişti

Öte yandan bu sene Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yüzde 50’lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 130 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. ÖTV indirimi ardından sıfır arabalarda fiyat düşüşleri meydana geldi.

Exit mobile version