Ekonomi

Dolar Durdurulamıyor! Uzman İsim Uyardı: Dolar 70 Lira Olacak!

Dolar rekordan rekora koşuyor. 2022 yılında kırdığı rekorlara bir yenisini ekleyen Dolar TL kuru 18,26 seviyesine yükseldi. Yükselen dolara karşı uzman isimden bomba uyarı geldi.

Dolar 2022 yılının ilkini yaşadı. Dün 18,21 TL’ye çıkan dolar bugün yeni rekorunu kıran dolar bugün de şaşırtmayarak yeni bir rekora imza attı.

Yeni Rekor Kırdı

Dolar haftanın son işlem gününde yine yükselmeye devam ediyor. Yılın rekorunu kırmaya devam eden dolardan bugün yeni haber var. 18,21 TL seviyesini gören dolar dün düşüş eğilimi göstermeye başlamıştı. Ancak yeniden yükselişe geçen dolar 18,26 TL’yi görerek 2022 yılının bir rekorunu daha kırmış oldu.

Dolar Neden Yükseldi?

Dolar için neden yükseldi? Araştırması sıkça yapılır oldu. Özellikle ABD Merkez Bankası FED’in yapmış olduğu faiz artırımına ilişkin açıklamalar ve verilen şahinleşme mesajları doların yükselmesine neden oldu. Euro’yu da geçen dolar bir türlü durdurulamıyor.

Dolar 60 İla 70 Lira Kadar Çıkabilir

Selçuk Geçer, doların 60 ila 70 lira kadar çıkabileceğini belirterek 5 katına çıkan bir dolar kuruyla karşılaşmamızın ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Bedelin ağır olacağını ifade eden Geçer, “Bir an önce bu para politikalarıyla sürecin yönetilmesinden vazgeçilmek ve ekonominin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda” yorumunda bulundu.

Türkiye’den Para Çıkışı Hızlanacak

Sözlerine devam Selçuk Geçer, para politikalarının devam etmesi sonucunda “Türkiye gibi ülkelerden para çıkışı daha da hızlanacak. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde 5 Nisan 1994’ten çok daha kritik bir durum olduğunu görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cari Açık Gün Geçtikçe Artıyor

Türkiye’nin cari çık ödemelerine de değinen Geçer, dış ticaretin turizm ile kapatılmaya çalışıldığını ve kapatılmadığı sürece ise cari açığın her geçen gün daha da arttığını söyledi.