Gündem

Dolar, Euro, Altın; Tüm Yatırım Araçları İçin Tahminler Art Arda Geldi! Piyasalarda Neler Oluyor? En Ünlü İsimler Açıkladı…

Bir süredir özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in takındığı şahin tutumu karşısında güçlenen Dolar, Euro’ya çok yaklaşmıştı. Son haftada Euro, Dolar karşısında yeniden güç kazanmaya başladığı günlere dönerken; Türk Lirası’nda değer kaybı bu hafta artarak devam etti. Para piyasalarının yanı sıra altın ve diğer emtia fiyatlarında başlayan toparlanma hareketi analistleri harekete geçirdi. Dünyaca ünlü Kanadalı yatırım bankası olan TD Securities analistleri geçtiğimiz gün yeni piyasa tahminlerini açıkladı.

TD Securities Analistleri Döviz Piyasalarının Kralını Açıkladı

Amerikan Merkez Bankası FED’in 100 baz puanlık faiz artışı yapma ihtimalinin zayıflamasının ardından piyasalarda yeni bir hareketlilik başladı. Euro’da görülen toparlanma, Dolar’da Euro karşısında kayba neden oluştururken; TL, bu hafta her iki döviz birimi karşısında da değer kaybetti. Dolar’ın değişimlerini yorumlayan TD Securities analistleri ise, Dolar’ın Euro karşısında değer kaybetmesine rağmen Dolar için; “Bunun başka bir yolu yok. Fed’in elinde bir enflasyon sorunu var. Bu yüzden dolar, döviz piyasalarının kralı olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

TD Securities Analistleri Altın Fiyatları Tahminlerini Açıkladı

Hem para hem de emtia piyasalarına ilişkin önemli öngörüler gerçekleştiren Kanadalı banka TD Securities analistleri, altın fiyatları için yeni bir yorumda bulunda TD Securities analistleri, yayınladıkları yeni tahminlerine ilişkin; “Fiyatlar, şimdi pandemi öncesi seviyelere meydan okuyor. Bu yüzden, altındaki en büyük spekülatif grup, giriş seviyeleri test edilirken şahin bir Fed rejimi altında acıyı hissetmeye başlayacak” ifadelerini kullandı. Ardından açıklamalarında geçtiğimiz haftalarda uzun vadeli işlem süresinin arttığına dikkat çeken TD Securities analistleri, traderların piyasada büyük bir pozisyon boyutuna ulaştığını belirtti. TD Securities analistlerinin açıklamaların devamında ise; “Bu nedenle, ‘tasfiye boşluğunda, bu büyük pozisyonlar en savunmasız olanları. Bu da sarı metalin daha da aşağı yönlü olmaya devam ettiğini gösteriyor” ifadeleri yer aldı.