Ekonomi

Dolar fiyatları düştü: Araba fiyatları da düşecek mi?

Dün Donald Trump‘ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçileri kongre binasını bastı. Baskın sonrası dolar fiyatlarında da düşüş yaşandı. Vatandaşlar dolardaki düşüşün araba fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Peki, araba fiyatları da düşecek mi?

ABD’de yaşanan seçim sonrası kalkışma dolar fiyatlarını da etkiledi. Türkiye’de bugün dolar fiyatları düşüş yaşadı. Vatandaşlar bu nedenle sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında da düşüş yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyorlar.

Doların düşmesi araba fiyatlarını etkiler mi?

Türkiye’de otomotiv sektörü, neredeyse tamamen Dolar ve Euro rakamlarına bağlıdır. Türkiye’deki fabrikalarda üretilen arabaların bile parçaları ithaldir. Bu nedenle doların yükselişinin araba fiyatlarını arttırdığı gibi doların düşüşü de araba fiyatlarının düşmesine neden oldu. Sıfır araba fiyatlarında yaşanan düşüş ikinci el araba fiyatlarını da etkileyecektir. Ancak Türkiye’de devlet otomotiv sektörünün döviz kurlarından kaynaklanan artışlardan etkilenmemesi için bazı önlemler almaktadır. Bu nedenle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar araba fiyatlarında anlık değişimler yaratmamaktadır.

Dolar fiyatları ne kadar?

Piyasalardan elde edilen son verilere göre, kongre baskının yaşandığı saatlerde 7.30 TL seviyelerinde seyreden dolar son olarak 7,27 TL’den işlem gördü. Euro ise bugün 8 lira 99 kuruş seviyesine kadar geriledi.