Ekonomi

17 Aralık Dolar ve Euro’da güncel durum

Dolar, son olarak 18 TL sınırını test ettikten sonra beklenmedik bir düşüş yaşayarak 10 TL ‘ye geriledi. Dolar yükselmeye başlarken yatırım yapan vatandaşlar Dolar’ın düşüşüyle hayal kırıklığına uğradı. Aynı şekilde Euro’nun düşmesiyle vatandaş kur fiyatlarında son durumu araştırmaya başladı. Peki Dolar kaç TL oldu? Euro cephesinde son durum nedir?

DOLAR

Dolar bugün kırmızı renkli ve aşağı yönlü ibreyi gösteriyor. Son kapanışını 10.9818 TL ‘den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 10.9700 liradan, satış fiyatı ise 10,9936 liradan işlem görüyor.

EURO

Euro ise bugün aşağı yönlü ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 12.4492 TL’den yapan euro şu anda 12.4349 TL alış ve 12.4636 TL satış fiyatına sahip.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin gerçekleriyle ekonominin işleyişle ilgisi bulunmayan ülkemizin kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Ve bunu bir saatte atıverdik” dedi.

Erdoğan, “Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da inşallah bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız” dedi.

Yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk günü, yurt içinde kapasite kullanım oranı verileri izlenecek.

BORSA HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,59 artışla 1.902,35 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 11,07 puan ve yüzde 0,59 değer kazanarak 1.902,35 puana yükseldi.

Borsa geçen hafta yüzde 9,27 değer kaybetti.

Borsa İstanbul AŞ, BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, dün uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugün de devam edeceğini duyurdu.

Buna göre, açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.