Ekonomi

Dolar için korkutan açıklama 2022’de 16 TL olacak! 3 uzmandan çarpıcı yorum…

2021 yılının kasım ayından itibaren yükseliş trendine giren dolar kuru, aralık ayı itibari ile kendi rekorunu kırarak 18 TL seviyesine kadar yükselmişti. Merkez Bankası’nın toplamda 5 kere 100 baz puan indirimi yaparak piyasalara direkt olarak müdahale etmesi ve 20 Aralık günü gerçekleştirilen kabine toplantısı ile birlikte Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar kararının alınması, dolar kurunun ani bir düşüş yaşamasını sağlamıştı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yapılan tüm müdahaleler sonucunda düşürülmeyi başaran dolar kuru, 2022 yılının başı itibari ile tekrar yükselişe geçmeye başladı. Halen dalgalı seyir halinde dolan dolar kuru, 13,45 TL bandında seyrine devam etmeye çalışırken uzmanlardan korkutan dolar kuru tahminleri geldi. Dolar kuru uzmanları Selçuk Geçer, Remzi Özdemir ve Atilla Yeşilada dolar kuru ile ilgili olarak ileri dönem tahminlerini açıkladı.

Tekrar 18 TL Seviyesini Görecek!

Dolar kuru uzmanlarından olan ve her yaptığı tahmin yakından takip edilen Remzi Özdemir, doların akıbeti ile ilgili yeni bir iddiada bulundu. 2022 yılının ilk üç ayının dolar kuru açısından oldukça önemli bir dönem olduğunun altını çizen Remzi Özdemir, ocak ayı bitmeden çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Önlemlerin alınmaması halinde dolar kurunun tekrar 18 TL seviyesine çıkacağını belirten Remzi Özdemir, bu dolar yorumu ile vatandaşları tedirgin etti.

2022 Dolar Kuru Tahmini Atilla Yeşilada’dan!

Diğer bir dolar uzmanı olan Atilla Yeşilada, Ak Parti hükümetinin dolar hedefinin 9 TL olduğunu belirtti. Yeşilada yeni dönemde doların, geçen senenin kapanış değerinin 1,25 katı olacağını iddia etti.

“En İyi İhtimalle 16 TL Olacak!”

Dolar kurları ile ilgili tahminlerini açıklayan bir diğer uzman da Selçuk Geçer oldu. Uzman Selçuk Geçer, FED’in faiz kararları ve diğer ekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda dolarda bir kırılma noktasının meydana geleceğini ifade etti.

Tüm faktörler çerçevesinde dolar kuru değerlendirmesine devam eden Uzman Selçuk Geçer, ocak ayının sonu itibari ile dolar kurunun en iyi değerinin 15- 16 TL seviyesinde olacağını düşündüğünü belirtti.