Dolar ‘ın Düşüşü Sürüyor! Döviz Fiyatlarında Son Durum!

Döviz fiyatları yeniden düşmeye başladı. Dalgalı kur hareketleriyle özellikle yaşadığı düşüşle yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz ay yaşadığı flaş yükselişle gündemden düşmeyen döviz fiyatları, aynı şekilde gösterdiği düşüş eğilimiyle de gündemdeki yerini koruyor. Peki döviz fiyatları hafta sonuna nasıl bir giriş yaptı? 15 Ocak Dolar, Euro ve Sterlin fiyatlarının güncel durumu ne oldu?

Güncel Döviz Fiyatları!

Uzmanlar, FED oranlarını açıklamadan önce döviz ve altın cephesinde ciddi değişimler olacağını öne sürmüştü. FED’in ABD yıllık ve aylık enflasyon oranlarını açıklamasının ardından döviz fiyatları düşmeye başladı. Özellikle yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan döviz fiyatlarında son durum açıklandı. Bankalardan gelen bilgilere göre Dövizden TL’ye dönüşüm oranı için yıl sonuna kadar yüzde 1,5 komisyon uygulaması olmaması durumu söz konusu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslenerek Türk Lirasına yatırım yapılmasını istemişti. Yaşanan bu önemli gelişmelerin ardından merak edilen güncel döviz fiyatları şöyle;

Dolar anlık verilere göre 15 Ocak tarihinde ciddi bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Yapılan açıklamaya göre almak isteyen yatırımcılar için 13,5140 TL satmak isteyenler için ise 13,5246 TL fiyat güncellemesi yapıldı. Euro cephesinde de aynı düşüş yaşandı. Euro, 15 Ocak anlık açıklanan verilere göre alış fiyatı 15,3752 TL satış fiyatı 15,4809 olarak belirlendi. İngiliz Sterlininde de durum değişmedi. Düşüşten nasibini alan İngiliz sterlini alış fiyatı 18,4770 TL satış fiyatı ise 18,5754 TL olarak ifade edildi.

Exit mobile version