Dolar kahini Selçuk Geçer, Merkez Bankası hamlelerini eleştirerek doların 20 TL seviyesinin dahi üstüne çıkacağı o tarihi açıkladı!

2021 yılının sonuna doğru altın piyasalarında ve döviz kurlarında gözlenen ani yükselişlerden bu yana sade vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından en çok takip edilen piyasa uzmanlarından biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararlarının baskıları ile tekrar yükselişe geçen piyasalara ilişkin yorumlarını güncelledi.

Hükümete yönelik yaptığı eleştiriler ile gündemden düşmeyen Ekonomist Selçuk Geçer, yeni piyasa tespitlerinde Merkez Bankasına yüklenerek, geride bıraktığımız dönem içerisinde alınan kararların, bu dönemi direkt olarak etkileyeceğini ifade etti.

“Bozduracak Dolar Kalmadı!”

Geride bıraktığımız yıl içerisinde tarihi seviyesini görerek 18 TL’ye kadar yükselen dolar kuru, beraberinde diğer döviz kurlarını ve altın fiyatlarının da yükselmesine sebep olmuştu. Ekonomi piyasalarında yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra piyasaları kontrol altına almak adına faiz indirimi kararları ve rezervlerde yer alan dolarları bozdurarak müdahalelerde bulunan Merkez Bankası, birçok ünlü uzmanın hedefinde yer almıştı.

Merkez Bankasının piyasalara yaptığı direkt müdahalelerinden bu yana hükümet kararlarını eleştiren Ekonomist Selçuk Geçer, dolar rezervlerinin bozdurulmuş olmasının bu dönemi direkt olarak etkilediğini ve hali hazırda yükselişi devam eden dolar kurunu düşürmek için bozdurulacak doların kalmadığını iddia etti.

“Enflasyon Giderek Artacak!”

Merkez Bankasının piyasa müdahalelerini eleştirmeye devam eden Ekonomist Selçuk Geçer, şu an da birçok faktör çerçevesinde yükselişini sürdüren ekonomi piyasalarına faiz artırımı yolu ile müdahale edilebileceğini ancak artırım kararının ancak yüzde 50’nin üzerinde verilmesi durumunda dolara etki edeceğini ifade etti. Bu kararın öte yandan enflasyonu yükselteceğine dikkat çeken Geçer, kurun ve enflasyonun paralel olarak artmaya devam edeceğini iddia etti.

20 TL’lik Ürküten Tespit!

Daha önce yaptığı yorumlarda yıl sonu dolar tahminlerini açıklamış olan Selçuk Geçer, mevcut gelişmeler çerçevesinde tespitini güncelleyerek doların 2022’yi 20 TL seviyesinin üzerinde kapatacağını öngördüğünü ifade etti.

Exit mobile version