Dolar Kurunda Yaşanan Düşüş Akaryakıta Yansıyacak Mı? Akaryakıt Fiyatları Düşecek Mi?

Dün yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ardından Döviz kuru bir anda düştü. Hafta başında 18 TL civarlarında seyreden dolar kuru sert bir şekilde dün aniden 12 seviyelerinin altına düştü. Yaşanan bu düşüş sonrası vatandaşlar merakla akaryakıt fiyatları düşecek mi diye araştırma yapmaya başladı.

Zam gelmesi beklenen akaryakıt fiyatları dolar kurunda yaşanan ani ve sert yükselişin ardından geri çekilmişti. Peki dolar kurunda yaşanan bu sert düşüş akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi? Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Aktaş, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dolar Kurundaki Sert Düşüş Akaryakıt Fiyatlarını Düşürecek

Sektör temsilcilerinden de vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Akaryakıt fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanabilir.

Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek yaptığı açıklamada, “Dün atılan adımlarla akaryakıtta fiyatın düşmesi bekleniyor. Bu, enerji sektörünün reel piyasaya desteği olarak yorumlanmalı, biz öyle yorumluyoruz. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15’lere varacağını düşünüyorum. Adımlar piyasayı pozitif etkiledi.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version