Ekonomi

Dolar/TL bu sabah da sınırlı bir yükseliş göstererek rekor kırdı

Dolar/TL kuru, bu sabah da sınırlı bir yükseliş göstererek 28,93 seviyesiyle rekor kırdı. Dolar/TL’deki günlük sınırlı artış eğilimi, üç aydır devam ediyor.

Merkez Bankası’nın öncü verilerine göre, geçen hafta toplam rezervler 136,5 milyar dolara yükselerek tarihi zirveye ulaştı.

Dolar/TL, eylül ayı başından itibaren günlük sınırlı yükseliş eğilimini sürdürüyor ve bugün 28,93 seviyesinde yeni bir zirveyle güne başladı. Türk Lirası (TL), yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 35,3 değer kaybetti. Haziran ayından bu yana ise TL’deki kayıp yüzde 28,4 seviyesinde.

Bugün iç gündemde önemli bir veri bulunmamakla birlikte, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlık edeceği Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının mesajları takip edilecek.

Bu hafta içinde, üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verileri ön planda olacak. Reuters anketine göre, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 5,6 büyümesi ve 2023’ün tamamında büyümenin yüzde 4,2 olması bekleniyor.

TCMB faiz artışına sıkılaştırma sinyali verdi

TCMB geçen hafta faiz artışıyla sıkılaştırma sinyali verdi ve politika faizini yüzde 40’a çıkardı. Küresel piyasalarda ise Fed’in faiz artırım döngüsünün sona erdiği beklentileri, Asya borsalarının yükselmesine ve dolardaki gerilemeye neden oldu. Fed Başkanı Jerome Powell’ın önümüzdeki günlerde yapacağı konuşma, faizlerin geleceği konusunda önemli bir belirleyici olacak.