Dolar/TL haftaya yükselişle başladı: TL değer kaybı devam ediyor

Dolar/TL, 30 seviyesinin üzerindeki artışını sürdürerek yeni haftaya yükselişle başladı ve 30,34 civarında işlem görmeye başladı. Türk Lirası, 2024 yılının başından bu yana yüzde 2,7’lik bir değer kaybına uğradı.

Dolar/TL, günlük sınırlı yükseliş trendini sürdürüyor ve bu sabah 30,34 seviyesinde işlem görüyor. Bu dönemde veri gündemi ve Orta Doğu’daki artan gerilim yakından takip ediliyor.

Bugün için yurt içinde takip edilecek önemli bir veri bulunmamakla birlikte, haftanın devamında ekonomik gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. Yarın saat 10.00’da ocak ayı ekonomik güven endeksi açıklanacak, çarşamba günü ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret verileri paylaşılacak. Perşembe günü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ile İstanbul enflasyon verisi ve Para Politikası Kurulu (PPK) tutanakları açıklanacak.

Yurtdışında ise çarşamba günü Federal Reserve’in faiz kararı bekleniyor ve cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi yayımlanacak. ABD’de faizlerin sabit kalacağı tahmin ediliyor ancak karar metni, faiz indirimlerinin zamanlaması açısından dikkatle izleniyor. Ekonomistler, ilk faiz indiriminin Haziran ayında yapılacağını tahmin ederken, vadeli işlem kontratlarına göre Mart’ta faiz indirimine yüzde 50 olasılık veriliyor.

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylaması ve ABD yönetiminin uzun süredir talep edilen savaş uçaklarının satışı için Kongre’ye tebligatta bulunmasının ardından, jeopolitik gerilimler artan risk iştahını gölgede bıraktı.

 

 

Exit mobile version