Dolar/TL rekor kırmaya devam ediyor! Euro sınırlı yükselişte

Dolar/TL kuru, 30 TL seviyesine yaklaşırken rekor kırmaya devam ediyor. Bu hafta gözler Merkez Bankası’nın New York’taki yatırımcı günü toplantısı ve Moody’s’in kredi notu kararında olacak.

Hazine dün 15 ay vadeli kuponsuz tahvilin ilk ihracı ile 10 yıl vadeli gösterge tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirdi. Bugün ise 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahviller yeniden ihraç edilecek.

Ocak ayında 97,8 milyar TL iç borç servisine karşılık 121 milyar TL iç borçlanma programlayan Hazine, geçen ay yabancı ilgisi ile hedefin iki kat üzerinde borçlanmıştı.

Bankacıların hesaplamalarına göre geçen hafta 4.4 milyar dolar düşen toplam rezervler bu hafta 1 milyar dolar daha gerileyecek.

Döviz kuru ve TCMB yatırımcı günü

TL, Eylül başından bu yana değer kayıplarını sürdürüyor. Dolar/TL kuru bu sabah 29,9400 civarındaydı.

TCMB’nin 11 Ocak’ta New York’ta gerçekleştireceği yatırımcı günü toplantısında verilecek mesajlar piyasalarda yakından takip edilecek.

Toplantıda TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan para politikası, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise maliye politikası hakkında sunum yapacak.

Gözler Moody’s kararında

Hazine ihaleleri yarın da devam edecek. Çarşamba günü Kasım ayına ilişkin sanayi üretimi ve işsizlik, Cuma günü ise cari denge verisi takip edilecek.

Cuma günü piyasa kapanışı ardından ise Moody’s tarafından Türkiye’nin kredi notu güncellemesi yayımlanacak.

Moody’s, Aralık ayındaki kararı pas geçmişti. Reuters’a yapılan açıklamada ise Türkiye’nin kredi notunun on yılı aşkın süredir ilk kez yüskelebileceğine işaret edilmişti.

9 Ocak 2024 Döviz Kurları

 

Exit mobile version