Dolar/TL ve Altın yükselişine devam ederken Euro düşüşte

Dolar/TL güne 30,4560 liradan, Euro/TL ise 32,1280 liradan başladı. Serbest piyasada 30,4540 liradan alınan dolar, 30,4560 liradan satılıyor. 32,1260 liradan alınan Euro’nun satış fiyatı ise 32,1280 lira olarak belirlendi.

Piyasalar, bugün dış ticaret verilerini takip edecek. Son günlerde hafifleyen dolar/TL, Ocak ayında yüzde 2,7 değer kaybederken, Şubat’ın ilk gününde yüzde 0,3 değer kaybetti.

Bugün Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından açıklanacak olan ocak ayı dış ticaret verileri önemli bir gündem maddesi olarak izlenecek. Dün açıklanan PMI verileri, imalat sanayisindeki daralmanın ocak ayında hız kestiğini gösterdi. Yurtdışında ise ABD’de faiz indirimleri beklentilerini etkileyecek olan tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Fed yetkilileri, ABD ekonomisinin istihdam artışı kaydederek gücünü koruduğuna dikkat çekerek, enflasyondaki düşüşe rağmen faiz indirimlerine tahminlerden daha geç başlayacaklarının sinyalini vermişlerdi.

TCMB tutanaklarına göre, asgari ücret artışının etkisiyle Ocak ayında aylık enflasyon, çekirdek enflasyon ve enflasyonun ana eğiliminde geçici bir yükseliş bekleniyor. Ancak, Şubat ayında ve sonrasında fiyat artışlarının yavaşlamasının öngörüldüğü belirtiliyor.

2 Şubat 2024 Cuma gününe ait dolar, euro ve altın fiyatları

Döviz kuru

Dolar

Euro

2 Şubat 2024 Altın fiyatları

Altın fiyatları 2 Şubat Cuma yani haftanın son iş gününe yükselişle başladı. Gram altın 2 bin lira sınırını aşarken çeyrek altın ise 3 bin lira sınırına yaklaştı. Peki, bugün çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL?

Gram Altın

Altın/Ons

Çeyrek Altın

Cumhuriyet Altını

Yarım Altın

Ata Altın

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version