Dolar ve Euro zirveyi zorluyor! Altın fiyatları yükselişte

Türk lirası dolar ve Euro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar güne 30.5838 TL alış 30.6026 TL satış fiyatı ile alıcı buluyor. Euro ise dolar endeksinin güçlü duruşundan etkilenerek yeni haftaya düşüş ile başlayarak 33.0134 TL alış 33.0494 TL satış fiyatı ile el değiştiriyor.

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL kuru sınırlı bir yükseliş kaydederken, Euro/TL ise zirve seviyesini yeniledi. Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan’ın açıklayacağı yılın ilk raporu, piyasalarda ana gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

TCMB’nin enflasyon raporu bugün 10.30’da açıklanacak. Piyasalar, TCMB’nin enflasyon tahminlerinde sınırlı bir yukarı yönlü revizyon yapmasını bekliyor. Ayrıca, para ve kur politikası, rezerv gelişimi, Kısa Vadeli Maliye Politikası (KKM) ve TL likiditesi konularındaki mesajlar da yakından izlenecek.

Dolar/TL kuru, Eylül 2023’ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 30.6 seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor. Bu verilere göre, TL ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybetti. Yılbaşından beri ise TL’nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 3.5 oldu. Euro/TL kuru ise Foreks piyasalarında 33.11 ile rekor tazeledi.

8 Şubat 2024 Perşembe gününe ait dolar, euro ve altın fiyatları

Döviz kuru

Dolar

Euro

8 Şubat 2024 Altın fiyatları

Altında yükseliş devam ediyor. Önceki haftalarda 2 bin TL sınırında kalan gram altın bu hafta 2 bin TL sınırını aştı. Şimdi gözler altın fiyatlarına döndü. İşte, canlı altın tablosu ile 8 Şubat Perşembe (bugün) altın fiyatları…

Peki, bugün çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL?

Gram Altın

Ons Altın

Çeyrek Altın

Cumhuriyet Altını

Yarım Altın

Ata Altını

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version