Ekonomi

Dolar yükselişe geçti! Merkez Bankası rezervleri düşüyor

Dolar/TL, bugün 31,13 seviyesinde yeni bir zirveyle güne başlarken, kademeli yükseliş trendi Eylül 2023’ten bu yana devam ediyor.

Merkez Bankası rezervlerindeki düşüş, Aralık ayından beri devam ediyor ve geçen hafta 6 milyar dolar civarında geriledi. Geçen yılın son çeyreğinde başlayan belirgin toparlanma, Aralık ayının son haftasından itibaren tersine döndü. Net rezervler, geçen iki ayda yaklaşık 17,5 milyar dolar azaldı.

Bugün iç veri gündeminde Şubat ayı ekonomik güven endeksi ve Ocak ayı nihai dış ticaret istatistikleri açıklanacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın İngiltere ziyareti devam ediyor ve Türk iş dünyasıyla buluşacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Brezilya’ya gidiyor.

Sıkılaşmaya gidilecek

Merkez Bankası geçen hafta enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunu sıkılaştıracağını belirtti. Politika faizinin mevcut seviyede daha uzun süre tutulacağı sinyali verildi.

Gözler Perşembe toplantısında

Bu hafta iç veri gündeminde Perşembe günü açıklanacak GSYH verisi ve ABD’de aynı gün açıklanacak kişisel tüketim harcamaları önemli olacak.