Dolar yükselmeye devam ederken açıklandı: İşte dolar/TL kurunda yeni zirve!

Dolar kuru yükselişini bugün de sürdürürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir dolar açıklaması geldi. Kurda yeni zirve için tarih veren Memiş değerlendirmelerini paylaştı.

Açıklamalarına “Yatırım araçlarında ev mi alsam araba mı alsam arsaya mı yatırım yapsam, döviz ne olur altın ne olur, kafam karışık sorularına yanıt vermeye çalışacağım” diyen Memiş şöyle konuştu:

“Nisan ayı döviz ve emtia benim için final ayıdır. Mayıs, haziran ve temmuzda artış ve temmuzda zirve yapacak. Gram altın 900 altının altına inmeyecek demiştim. Ekranlarda gösteriyorlar ama piyasada yok. Ekranlarda görülen rakamlar serbest piyasalarda yok, geçerli olmayacak.”

“Dünyada servet el değiştiriyor, servet sahiplerinin ekmeğine yağ sürmeyin. Varlıklarını satmayın, koruyun sahip çıkın. Alım satım hayali içinde kulaktan dolma bilgilerle varlığınızın üzerinden alım satım yapmaya devam ediyorsunuz yandınız. Ne diyorsunuz biliyor musunuz ‘Ben yiyemedim sen ye’. Silkelemeyle birlikte kripto varlıklarında düşüş, dolar varlıklarında yükseliş oldu. Peki soru şu… Emtia fiyatlarında ons bazında düşüş gördük. Bunu kim aldı? Bu altınları, gümüşleri kim aldı? Çok güzel bir soygun var. Siz para kazanın diye kurmadılar bu sistemi, cebinizdekini almak için kurdular.”

EMLAK FİYATLARI DÜŞMEYECEK

“Özellikle emlak piyasasıyla alakalı sık sık söylüyorum. Emlak fiyatları düşmeyecek. Fiyatlar balon diyenlere gülmüştüm, halen gülüyorum. Emlak fiyatlarını birbirinden ayırt etmek gerekiyor. 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkan bir emlak fiyatından bahsediyoruz. 700-800 bin liradan 1 milyon liraya çıkan bir fiyattan mı bahsediyoruz. Hepsi birbirinden bağımsız.”

“1 milyondan 5 milyona çıkan emlaklar yani rezidanslar, gökdelenler, altında AVM olan bloklar… Bu yabancı rantçıların oluşturduğu bu düzen çok güzel bir şekilde patlayacak, bunda şüphem yok. Mahalle tarafında yani alt ve orta gelir grubunun almış olduğu konutlar ise yükselmeye devam edecek. İkisi birbirinden bağımsız. Her ikisinin ortak özelliği maliyet ve enflasyondan kaynaklanan artışlar. Ama birisi ranttan dolayı, diğeri ise enflasyon ve maliyet artışından dolayı yükseliyor. İkisini birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor.”

16,40’A YÜKSELEBİLİR

“Kur tarafındaki yükselişlere gelelim. Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran’a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak.”

Exit mobile version