EkonomiGündem

Dolara Büyük Darbe: Hükümet yeni formülü açıkladı!

Doları karşında değer kaybeden Türk Lirasını korumak adına hükümetten yeni adımlar geliyor. Hükümet yeni Kur Korumalı Mevduat ile alakalı yeni düzenlemeyi açıkladı. Bu yeni düzenlemeye göre, dövizlerini sene sonuna kadar mevduat sisteminde tutan şirketlerin vergi ödemeyeceği belirtildi.

Yeni Kur Korumalı Mevduat düzenlemesi Resmi Gazete üzerinden resmen yayımlandı. Bu düzenlemede yer verilen bilgiye göre; Şirketler, 30 Eylül bilançolarındaki dövizlerini, yılsonuna kadar kur korumalı mevduat sisteminde tutarlarsa vergi ödemeyecekler.

Şirketleri çok yakından ilgilendiren Kur Korumalı Mevduata yönelik yeni düzenleme Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

VERGİ ÖDEMEYECEK

Alınan karara göre; kurumların, yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünde vergiden müstesna olması kararı 9 aylık bilançoları için de uygulanacak. Yeni düzenlemeye göre, şirketler 30 Eylül bilançolarındaki dövizi, yılsonuna kadar kur korumalı mevduat sisteminde tutarsa vergi ödemeyecek.