Dolarda korkutan açıklama! 30 Kasım Dolar, Euro ne kadar oldu?

FED Başkanı Jerome Powell, koronavirüs varyantı ve omikronun son dönemlerde vakalarda meydana gelen artışın ekonomi için tehdit oluşturduğuna inandığını kaydetti.

Powell, yeni varyantla ilgili endişelerin “insanların şahsen çalışmaya istekli olmalarını azaltabileceğini, bu da işgücü piyasasındaki ilerlemeyi yavaşlatacağını ve tedarik zinciri kesintilerini yoğunlaştıracağını” söyledi.

Dolar için yükseliş devam edecek mi?

Senato Bankacılık Komisyonu’nda yapacağı konuşmanın bir gün önce yayımlanan metninde Powell, arz kısıtlamalarının kalıcılığını ve etkisini tahmin etmenin zor olduğunu, ancak şuanda enflasyonu yukarı iten faktörlerin gelecek yıla kadar süreceğini söyledi.

Powell bununla birlikte Fed çalışanlarının da dahil olduğu birçok uzmanın enflasyonun önümüzdeki yıl ‘önemli ölçüde’ düşeceğini tahmin ettiğini kaydetti.

Powell, para politikasına ve kritik bir konu olan varlık alımlarının azaltılma hızının değiştirilme olasılığına değinmedi.

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz günlerde corona virüsünün omicron varyantına dair yüksek risk uyarısında bulunmuş, piyasalar risk nedeniyle geri çekilmişti.

Dolar ne kadar oldu? 30 Kasım döviz kurları… 09.40 itibarıyla

Dolar: 12,8

Euro: 14,53

Sterlin: 17,1

Exit mobile version