Dondurucu soğukların ardından kavurucu sıcaklar geliyor: Meteoroloji tarih verdi!

Son günlerde iyiden iyiye hissedilen sıcak havalar için Meteoroloji’den uyarı geldi. MGM tarafından hazırlanan son rapora göre dondurucu soğuklar, yerini kavurucu sıcaklara bırakıyor. Rapor, sıcaklıkların bu haftadan itibaren 6-12 derece birden artacağını gösteriyor.

Kara kışla geçen ayların ardından ilkbaharı göremeden yaz mevsimine geçiliyor. MGM’nin haftalık hava durumu tahmin raporuna göre; sıcaklıklar Çarşamba gününden (yarın) itibaren de Türkiye genelinde artmaya başlıyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının Salı günü doğu bölgelerde, çarşamba gününden itibaren de Türkiye genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ila 10 derece) yükseleceği ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

HEYELAN TEHLİKESİNE DİKKAT!

Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak başta kuzey, iç ve doğu bölgelerde, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Exit mobile version