Ekonomi

Döviz Cephesinde Beklenmedik FED Etkisi! Dolar, Euro Sterlin…

Döviz cephesinde beklenmedik FED etkisi yaşandı. Döviz fiyatlarında bir gecede yeniden düşüş yaşanmaya başladı. Yaşanan dalgalanma yatırımcıları da şaşkına çevirdi. Gündemden düşmeyen döviz fiyatlarının son durumu ise merak konusu oldu. Peki Dolar güne kaç TL ‘den giriş yaptı? Euro ve İngiliz Sterlini bugün ne kadar oldu? İşte Döviz fiyatlarında son durum…

Yeniden Düşmeye mi Başladı?

FED, dün saat 16:30’da ABD’nin Aralık ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Kasım ayına oranla yükseliş yaşandığını gözler önüne seren FED ‘in açıklaması için uzmanlar, döviz fiyatlarında ciddi değişimler beklediklerini açıklamışlardı. Öte yandan FED, uzmanların tahmin ettiği oranları açıkladı. Peki gerçekte FED’in açıklaması döviz cephesine ne kadar yansıdı. İşte döviz fiyatları;

Dolar 13 Ocak tarihinden itibaren düşmeye başladı. Yatırımcısını şaşkına çeviren fiyatlara göre almak için 13,3818 TL satmak için 13,3998 TL olarak belirlendi.

Euro cephesinde ise yapılan açıklamaya göre yaşanan düşüş yatırımcısına duyuruldu. Euro an itibariyle alış fiyatı 15,3403 TL satış fiyatı ise 15,3656 olarak güncellendi.

İngiliz Sterlini ise en yüksek rakamlara sahip olmasına rağmen FED etkisinden kurtulamadı. FED açıklamasının ardından nasibini alan İngiliz Sterlini 13 Ocak anlık rakamlara göre alış fiyatı 18,3686 TL satış fiyatı ise 18,4438 oldu.