Genel

Döviz karşılığı kazanç elde etmek isteyen vatandaşların dikkatine: Almanya 7 bin 200 Türk işçi alacak! Çalışma şartları ve maaşlar belli oldu!

Türkiye’den en çok işçi alan ülkelerin başında gelen Alman hükümeti, 61 yıl önce toplu işçi alımını durdurmuştu. Özellikle döviz kurlarında gözlenen artış sonrasında Alman hükümetinin yeni toplu personel alımı ilanı yayınlamıyor olması, Türk vatandaşlarının hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu.

Son dönemlerde ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı hareketler sonucunda değer kaybı yaşayan Türk Lirası sebebi ile alım güçleri düşen ve buna bağlı olarak da nakde olan ihtiyaçları artan vatandaşlar, döviz karşılığı maaş alabilmenin yollarını ararlarken, tükenen umutlar yine Alman hükümeti tarafından yeşertildi. Almanya iş ve işçi bulma kurumunun sözcüsü, Türkiye’den toplu işçi alımı yapılacağını müjdeledi.

Alman Sözcüden Türk Vatandaşlarına Müjdeli Haber!

2020 yılından bu yana hayatımızda olan ve dünyanın dört bir yanında binlerce hatta milyonlarca kişinin hayatına kaybetmesine sebebiyet veren koronavirüs salgını, Alman hükümetini çaresiz bıraktı. Salgın nedeni ile birçok personelin hayatını kaybettiğini belirten Almanya iş ve işçi bulma kurumu sözcüsü, özellikle havalimanı bölgelerinde ciddi personel açığının olduğunu belirtti. Bu sebep ile yıllar sonra Türkiye’den toplu işçi alımı yapılmasına karar verildiğini belirten Alman sözcü, bu kapsamda adımların atıldığını ve işçilere hızlı vize verileceğini bildirdi.

İstihdam Alanı Belli Oldu!

Alman sözcüsü, Türk işçilerin istihdam edilecekleri alanları da açıkladı. Tüm işçilerin havalimanlarında istihdam edileceğini belirten Alman sözcü, personellerin check- in işlemleri, bagaj taşıma vb. pozisyonlarda görevlendirileceklerini belirtti.

Barınma İhtiyacı Hükümetten!

Alman hükümetinin işçilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Alman sözcü, bir saatlik mesai karşılığında ödenecek olan ücretin 14 euro 25 sent olduğunu belirtti. Ayrıca sözcü gerektiği zamanlarda da ek ödeme yapılacağını bildirdi.