Döviz Yeni Haftaya Flaş Bir Giriş Yaptı! Dolar Düşmeye Başladı!

Yatırımcının merakla takip ettiği döviz fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Özellikle dolar fiyatlarında yaşanan değişim endişelendirmeye devam ediyor. Uzmanlar yarın yapılacak olan FED toplantısını işaret ediyor. Çünkü uzmanlara göre FED toplantısı döviz ve altın fiyatlarında ciddi değişimlere sebep olabilir. Peki döviz yeni haftaya nasıl bir giriş yaptı? İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları…

Döviz Kurlarında Son Gelişmeler!

Döviz fiyatlarında anlık fiyatlar belli oldu. Merakla takip edilen döviz fiyatları için uzmanlardan çok önemli bir uyarı geldi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kurlarda yaşanan artış için tarihin en sarsıcı krizi nitelendirmesiyle konuya değinerek şu ifadelerde bulundu;  “Her 100 kamu emekçisinden 22’si geçinmek için ek iş yapmaktadır. Her 100 kamu emekçisinden 34’ü geçinmek için yakınlarından maddi destek almaktadır” dedi. Her 100 kamu emekçisinden 67’sinin son bir yıl içinde sinema-tiyatro ve benzeri bir etkinliğe, her 100 kamu emekçisinden 47’sinin de son beş yıl içinde tatile gitmediğini dile getiren Bozgeyik, iktidarın, yoksullaştırdığı milyonlarca emekçiye “19. yüzyıl kölelik koşullarının dayatıldığı bir modelden başka bir şey vaat etmediğini”

Öte yandan “Aşırı dalgalanmaların bir daha yaşanmayacağını düşünüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından uzmanlar yarın yapılacak FED toplantısının kritik olabileceğini belirtti. Toplantı öncesi döviz rakamlar ise şu şekilde açıklandı;

Dolar 24 Ocak yeni haftaya düşüşle başladı. Dolar anlık rakamlara göre alış fiyatı 13,4423 TL olurken satış fiyatı 13,4496 olarak açıklandı.

Euro fiyatlarında ise artış yaşandı. %0.03 artış yaşayan euro almak isteyenler için fiyatı 15,2183 TL olurken satmak isteyenler için 15,2762 TL olarak ifade edildi.

İngiliz sterlini ise yeni haftanın ilk gününe %0.18 artışla başladı. İngiliz sterlini anlık verilere göre alış fiyatı 18,1981 TL olurken satış fiyatı 18,2852 TL olarak açıklandı.

 

Exit mobile version