Ekonomi

Dövizdeki Düşüşü Fiyatlarına Yansıtmayan Herkesi İlgilendiriyor! Bakan Muş Duyurdu!

Geçtiğimiz Günlerde 18 TL sınırını geçe Dolar bir gece içinde 12 TL’ye geriledi. Yükseldikçe fiyatlarını da arttıran firmalar düşmeye başladığında fiyatlarını düşürmekte geri kaldı. Vatandaşın bu durumdan şikayetçi olmasına kulak veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş fiyatlarını düşürmeyenleri ilgilendirecek önemli bir açıklamada bulundu. Twitter üzerinden fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirten Bakan Muş’un açıklamasının detayları…

Vatandaşın Hakkını Çiğnetmeyiz!

Döviz kurlarının yükselmesiyle bir çok kalemde zam yapıldı. Ancak döviz fiyatlarının düşmesine kur tıkayan pek çok firma fiyatlarını düşürmedi. Bu durumu fırsatçılık olarak nitelendiren Bakan Muş önemli bir açıklama yaptı. Resmi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu durumun önüne geçmek için çalışmaların yapılacağını belirtti.

Bakan Mehmet Muş “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz!” ifadelerinde bulundu.