DSÖ: Koronavirüs aşısına kadar 2 milyon kişi ölebilir!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan, Koronavirüs’e (Covid-19) karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar, ölüm sayısının 2 milyona ulaşabileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan’da kötü haber geldi. Koronavirüs’e (Covid-19) karşı başarılı bir aşının yaygın kullanımına başlanana kadar Koronavirüs’e bağlı ölümlerin dünya çapında 2 milyona ulaşabileceğini ifade eden Ryan, “Yaygın aşılamadan önce 2 milyon kişinin koronavirüsten ölmesi ‘imkansız’ değil. Yaygın aşılamayı başaramazsak, 2 milyon ölüm hayal değil” şeklinde konuştu.

“BUNU YAPMASAK…”

Koronavirüs’e karşı birlikte ve uyumlu hareket edilmemesi halinde bu sayının daha da fazla olacağını anlatan Mike Ryan, “Bunu yapmazsak bahsettiğiniz sayı sadece hayal edilebilir değil, ne yazık ki çok muhtemel” diye konuştu.

“VİRÜSÜ GENÇLER YAYIYOR!

Tüm dünyada kısıtlamaların ve tedbirlerin birkaç aydır hafifletilmesinin ardından koronavirüsün gençler arasında yayıldığına dikkat çeken Ryan, vaka sayılarındaki artış nedeniyle sadece gençlerin suçlanmaması gerektiğinin de altını çizdi.

ÖLÜM SAYISI 1 MİLYONA DAYANDI

Öte yandan dünya genelinde Koronavirüs vaka sayısı 32 milyon 572 bin 774’e, toplam can kaybı ise 989 bin 981’e ulaştı.

Exit mobile version