DSÖ, Rus koronavirüs aşılarının test sonuçlarını bekliyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi temsilcisi, DSÖ’nün Rusya'da geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşılarının test sonuçlarının beklendiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi temsilcisi, Rusya’da geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşılarının klinik deneyleri hakkında daha fazla bilgi ve veri almayı umduğunu söyledi. Sputnik’e konuşan temsilci, “Rusya Federasyonu’ndaki tüm aday aşıların denemeleri hakkında daha fazla bilgi ve veri almayı umuyoruz” dedi.

“TEST STANDARTLARINI YERİNE GETİRECEKLERDİR”

DSÖ’nün, ilk koronavirüs aşısının klinik deneylerinin sonuçlarını paylaştıkları için Rus yetkililere teşekkür ettiğini belirten temsilci, “Rusya Federasyonu’nun aşıların üretimi ve geliştirilmesi alanındaki köklü geleneklerine dayanarak, dünya topluluğuyla veri alışverişi de dahil olmak üzere, uluslararası test standartlarının gereğinin yerine getirileceğinden eminiz” şeklinde konuştu.

RUSYA İKİNCİ KORONAVİRÜS AŞISINI DA DUYURMUŞTU!

Rusya’nın ikinci tescilli koronavirüs aşısı olan EpiVakKorona’nın klinik testleri 27 Temmuz’da başlamış, ilk aşaması 3 Eylül’de tamamlanmıştı. 2. faz araştırmalar eylülde yapılmış ve gönüllülerde aşı sonrasında yan etki tespit edilmemişti.
Sputnik V aşısı ise, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Şu anda aşının tescil sonrası 3. faz klinik testleri yürütülüyor.

Exit mobile version