DSÖ uyardı: Çin’de hızla yayılmaya başlayan gizemli virüs Avrupa’da görüldü

Çin’de ortaya çıkan ve haftalardır hızla yayılan gizemli virüs, şimdi Avrupa’da da endişe yaratıyor. Çin’deki hastanelerin dolup taşması ve virüsün yeni bir pandemiye dönüşme ihtimali, uzmanları alarm durumuna geçirdi. Uzmanlar, virüsün yaygın olarak görülen üç temel belirtisini sıraladı.

Kovid-19 pandemisinin hemen ardından, Çin’de baş gösteren bu gizemli virüs, ülkede büyük bir kaosa yol açtı ve solunum hastalıklarında ciddi bir artışa neden oldu. Hindistan, geçmişteki kötü deneyimleri üzerine virüsle mücadelede önlemlerini artırarak alarm seviyesine geçti.

İlk kez Avrupa’da görüldü

Çin’in ardından virüs, ilk kez Avrupa’da görüldü. Danimarka ve Hollanda’da tıbbi yetkililer, virüsün Avrupa’da yayıldığını doğruladılar. Özellikle 5 ila 14 yaş arasındaki çocukları etkileyen virüs, bu yaş grubundaki vakalarda önemli bir artışa neden oldu.

Statens Serum Enstitüsü’nden Hanne-Dorthe Emborg, son beş haftada vaka sayısında üç kat artış olduğunu belirtti ve ülkede yaygın bir enfeksiyon olduğunu ifade etti.

Gizemli virüsün üç temel belirtisi şunlar:

DSÖ’nün salgın ve pandemiye hazırlık ve önleme departmanı direktör vekili Maria Van Kerkhove, virüsün yüksek vaka sayısına rağmen 2018-2019’daki zirve seviyelerine henüz ulaşmadığını belirtti.

 

Exit mobile version