Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2030 yılına kadar yaklaşık 500 milyon insanın fiziksel hareketsizlik nedeniyle çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamada, hükümetlerin acil önlemler almaması veya insanları daha fazla önlem almaya teşvik etmemesi halinde yarım milyar insanın kalp krizi, obezite, diyabet ve diğer ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, insanları koltuktan kaldırıp hareket etmenin büyük bir mali yük oluşturacağını ve sağlık maliyetlerinin 27 milyar dolar artacağını da vurguladı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün yerleşik yaşam tarzının etkilerine ilişkin ilk küresel raporuna göre, dünyadaki yetişkinlerin yüzde 80’inden fazlası yeterli fiziksel aktivite yapmıyor. 194 ülkeye göre, hükümetlerin sporu ve egzersizi teşvik etme çabaları çok yavaş ilerliyor ve sağlık hizmetleri önümüzdeki yıllarda büyük zarar görebilir.
DSÖ Genel Sekreteri Adamom Gebreyesus’a göre, insanları yürümeye, egzersiz yapmaya ve diğer fiziksel aktiviteleri yapmaya teşvik etmek için daha fazlasının yapılması gerekiyor.