Ege HaberleriGenelGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriManşetYerel Haberler

Dudak uçuklatıcı bir artış daha! Arsa ve arazilerde rekor rakamlar

Yakın zamanda inşaatı tamamlanan Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi bölgedeki arsa ve arazilerin değerini ikiye katladı. İzmir’de arsa fiyatlarında son 1 yılda yüzde 49, son 4 yılda yüzde 133 artış yaşandı., İstanbul’un Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, Sakarya Akyazı’da biten otoyol güzergahındaki bölgelerde son 4 sene içerinde arsa fiyatlarında rekor artışlar yaşandı.

Yeni otoyol projeleri arsa ve arazi fiyatlarını uçurdu! | Yeni Emlak

Arazı ve arsa fiyatlarında rekor artış

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa verilerine göre, İstanbul’un Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, Sakarya Akyazı’da biten otoyol güzergahındaki bölgelerde son 4 sene içerinde arsa fiyatlarında yüzde 45’e kadar, tarla, bağ, bahçe fiyatlarında ise yüzde 94’e kadar artış yaşandı. Güzergâhta bulunan bölgeler içinde son 4 senede arsa fiyatlarında en fazla artış Akyazı’da olurken arazi fiyatlarında en fazla artış ise İzmit’te yakalandı. Sakarya Akyazı’da arsa fiyatları son 1 senede yüzde 29, son 4 yılda ise yüzde 45 yükseldi, arsaların ortalama metrekare fiyatı 411 TL. İzmit’te ise arazi fiyatları son 1 senede yüzde 21, son 4 yılda yüzde 94 artış gösterdi, ortalama metrekare fiyatı 64 TL’ye yükseldi.

Arsa ile Arazi Fiyatlarına Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu Dopingi - Emlak Gündemi - Emlak Bilgi ve Haber Merkezi

Arazi fiyatlarında en fazla artış İzmir’de yaşandı

İzmir, İstanbul Otoyolu güzergahındaki bölgelerde ise arsa fiyatlarında yüzde 133, arazi fiyatlarında ise yüzde 94’e kadar artış gözlemlendi. Arsa fiyatlarında son 4 senede en fazla artış İzmir’de, arazi fiyatlarında en fazla artış ise İzmit’te yaşandı. İzmir’de arsa fiyatların son 1 senede yüzde 49, son 4 senede yüzde 133 değer kazandı, ortalama metrekare satış fiyatı bin 364 TL oldu.