Düğün sezonu öncesi altın alacaklara uyarı! Gram altın fiyatlarını etkileyecek…

Dün ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararını açıklamasının ardından bugün TÜİK Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüm verilerin ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altındaki güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulunarak altın alacakları uyardı.

Enflasyon verilerini TGRT Haber’in internet sitesinde değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel merkez bankalarının enflasyon karşısında çaresiz kaldığını belirtti ve şunları söyledi:

“Fed, açıkça bizim sorunumuz enflasyon ve bunu düşürmek için tüm enstrümanları kullanacağız, diyor. Yıl içinde 2 ya da 3 kez 50 baz puanlık faiz artırımına gidecek. Fed, nereye gideceğimizi bilmiyoruz, diyor. Fed’in doların değerini artırması bizi doğrudan ilgilendiriyor.”

UCUZ ALTIN BULAMAYACAKSINIZ

“Altının fiyatı onsla yani dolarla hesaplandığı için ister istemez gram altını etkileyecek. Düğün yapacaksanız ucuz bir altın bulamayacaksınız. Altın borçlanmayın, iki katı ödersiniz. Bankaların makas aralıkları açık. Al-satın önüne geçildi. Merkez bankaları bu süreci devam ettirecek.”

Exit mobile version