Düğün sezonu yaklaşırken aman dikkat! Gram altın fiyatlarında yeni rekor!

Düğün sezonu yaklaşırken altın alımı yapacak kişiler önümüzdeki günlerde fiyatların nasıl olacağı merak ederken gram altın bugün itibariyle 907 TL civarında seyrediyor. Geçtiğimiz aylarda 2022 yılında gram altın için ‘1450 TL olacak’ diyen Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Memiş son olarak gram altın fiyatlarında görülecek yeni rekor için tarih verdi.

Temmuz ayına dikkat çeken Memiş’in gram altın fiyatıyla ilgili açıklamaları şöyle oldu:

“Biz Nisan ayında bilgilendirdik. O düşük seviyeler bitti. Mayıs, Haziran, Temmuz yükseliş başlangıcı dedik. Devam edecek gibi duruyor bu yükselişler. Gram altın dolardan destek görmeye devam ediyor. Yükseliş aslında yeni başladı, trendin kırılmasına daha 1 ay gibi bir süreç var. Dolar/TL’de 15.30, gram altında 940 TL seviyesini direnç seviyesi olarak takip edeceğim. Uzun vadede gram altın 960 lira, dolar/TL’yi 15.50 seviyesi olarak takip edeceğim. Temmuz ayında yeni zirveler bekliyorum.”

YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR

Memiş, konut sektöründe yaşanan fiyat artışlarına olan tepkisini de şöyle dile getirdi:

“Aç gözlü rantçıların hortumunun kesilmediği süreçteyiz. Zaten o hortum kesilse hakkaniyetli şekilde yasalar uygulansa problem kalmayacaktır. O krediler, bol paralar, daha açıklanır açıklanmaz fiyatlara zam koyan fırsatçıların gözü aydı. Emlak almak hayal olacak, bir an önce alın diyoruz . Gelecek nesiller 10-20 yıllık kira kontratları olacak diyoruz. Kimin geliri var da ayda 14 bin küsur lira taksit ödeyecek. 10 bin lira maaş alan insanı düşünelim. Bu fırsatlar kime yaradı? Bu proje açıklandıktan sonra fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu. Ne kadar para verirsen piyasaya, betonu ne kadar desteklersen ülke ekonomisi dibe gider. Bunu herkes biliyor ama yanlış bilgi veriyorlar, yanlış yönlendiriyorlar.”

Exit mobile version