GenelGündem

Düğün sezonu yaklaşırken dikkat! Kuyumculardan kritik altın uyarısı geldi!

Düğün sezonu yaklaşırken vatandaşlar altın alımına girişti. Fiyat araştırmasına başlayan vatandaşlar için ise kuyumculardan yeni bir uyarı geldi. Sahte altınlar konusunda uyaran sektör temsilcileri vatandaşlara, altınları güvenilir yerlerden almalarını söylüyor.

Ramazan Bayramı’nın ardından yavaş yavaş yaklaşan düğün sezonu, vatandaşları ciddi bir altın arayışına itti. Ancak bu arayışı fırsat bilen dolandırıcılar sahte altınları da piyasaya sürmeye başladı.

Kuyumcu esnafı ise, sahte çeyrek altın ve bileziğin yanı sıra bijuteri türü bileziklerin sahtesinin çok yaygın bir şekilde piyasada bulunduğunun altını çizdi. Bileziklerin ayarlarıyla oynandığını söyleyen kuyumcu esnafı, çeyrek altınların içine ise bakır koyduklarını belirtiyor.

ÜZERİNDE ALTIN KAPLAMA OLUYOR

İnternetten altın alırken ise daha çok dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Kuyumcular, altının yalnızca bilindik ve güvenilir yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulunuyorlar. “Üzerinde altın kaplama olduğu için taşa sürdüğümüz zamanda altın ayarı veriyor. Bunu bizim bile anlamamız zor” diyen kuyumcular, “Ürünü kesmediğimiz sürece bunu anlamamız çok zor” diyor.