GenelGündem

Düğün yasaklarına uymayan AKP’li vekil konuştu: “Pişman değilim”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, oğlunun pandemi yasaklarının çiğnendiği kalabalık nikah töreniyle ilgili pes dedirten bir açıklama yaptı. 

Ak Parti Milletvekili Cemil Yaman, 1500 kişinin katıldığı yemekli nikah töreni sonrası çıkan tartışmalara cevap verdi. Yaman kendisini; “Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler” ifadeleriyle savundu.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle, 4 Eylül itibarıyla sokak ve kır düğünleri yasaklanmış, nikah töreni şeklinde yapılacak düğünler de bir saat süre ile kısıtlanarak yiyecek ve içecek ikramı kaldırılmıştı. Ak Parti Milletvekili Cemil Yaman getirilen yasaklar sonrası, Dilovası’nda İzmit Körfezi ve Osman Gazi Köprüsü manzaralı Karayolları Tesislerinde oğlu için nikah töreni düzenlemişti.
Pandemi yasakları nedeniyle birçok düğün organizasyonunun iptal edildiği dönemde yapılan nikah töreni, bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiş, nikahta belirlenen süre sınırlamasına uyulmamış, yiyecek ve içecek ikramı yapılmıştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından, Ak Partili Cemil Yaman ülkedeki herkes için geçerli yasakları çiğnemesi ve bir yaptırımla karşılaşmaması sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

“BİR YEMEK YEDİRMEDEN YOLLADI DERLER”

Hürriyet Gazetesi’nden Turan Yılmaz’ın haberine göre Cemil Yaman eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Pişman değilim, oğlumu evlendirdim. Pandemi kurallarına da uydum. Hatta, davet etmek için aradığımda Sağlık Bakanımıza da bilgi verdik. O zaman yasak yoktu. Nikah töreninin yapıldığı alan 10 dönümlük bir arazi. Girişte iki arkadaşımız gelen herkesin ateşini ölçtü. Maskesiz kimseyi içeri almadık. 15 kişilik masalara en fazla 5-6 kişi oturttuk. Kalabalık olmasın diye arkadaşlarımı bile davet etmedim. Duyup gelenler oldu. Gelene ‘gelme’ diyemem ki. Nikah bir saat 15 dakika sürdü. Yani 15 dakika aştık sadece. O da gelin ve damatla fotoğraf çektirmek isteyenler nedeniyle oldu. Uzaktan gelen misafirlerimiz olduğu için yemek ikramı da yaptık. (Gülerek) Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler.”