Dul ve yetim maaşları belli oldu! 2022 dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? Başvuru şartları nedir?

Ülke içerisinde bulunan milyonlarca vatandaşın yararlandığı devlet yardımları, 2022 yılının gelmesi ile birlikte güncellendi. Açıklanan 2021 TÜİK verilerinden sonra zamlanan devlet maaşları, yeni dönem itibari ile ilgili vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandı. Peki, devlet maaşları ne kadar oldu? Devlet maaşlarına başvuru şartları neler?

2022 Yetim Maaşı Başvuru Şartları

Devlet maaşlarından biri olan yetim maaşından yararlanabilmek için sağlanması gereken şartlar ilan edildi. Buna göre yeni dönemde, devletten yetim maaşı alabilmek için kız çocukları tarafından sağlanması gereken şartlar şu şekilde belirlendi:

Yetim maaşına başvuru yapmak isteyen erkek çocuklarının sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlendi:

Yetim maaşına başvuru yapmak isteyen engelli çocukların sağlamaları gereken şartlar içinde ise engelli bireyin yüzde 60 ve üzeri oranda bir engele sahip olması şartı yer almaktadır.

2022 Dul Maaşı Başvuru Şartları

Devlet maaşlarından biri olan dul ve yetim maaşından yararlanabilmek için sağlanması gereken şartlar ilan edildi. Buna göre yeni dönemde, devletten dul maaşı alabilmek için sağlanması gereken şartlar şu şekilde belirlendi:

Dul ve Yetim Maaşı Ne Kadar Oldu?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte, yeni dönem maaşlarının hesaplanması için baz alınacak olan TÜİK enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan veriler ile birlikte devlet tarafından vatandaşlara yapılan tüm ödemelerin fiyatları, güncellendi.

Yeni dönem itibari ile güncellenmiş olan dul ve yetim maaşlarına göre en düşük maaş 627 TL’ye, en yüksek maaş ise 15 bin 55 TL’ye yükseltildi. 2021 yılında ilgili kişilere ödenen en düşük maaş 500 TL, en yüksek maaş ise 12 bin TL idi.

Exit mobile version