Dul ve yetim maaşlarına, emekli ikramiyesi düzenlemesi yapılacak! 2022 dul ve yetim maaşı ne kadar olacak?

Ocak ayında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2021 enflasyon verilerinden sonra emekli maaşlarına yapılacak olan yeni dönem zamları belirlenmiştir. Ancak enflasyon verilerinin açıklandığı gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenen kabine toplantısından yüzde 2,5 oranında ek zam kararı çıkmış ve yeni dönem emekli maaşlarına yapılacak toplam zam oranı yüzde 30,95 olarak belirlenmişti.

Her yıl bayram dönemlerinde emekli vatandaşlara ödenen emekli ikramiyesi için yeni dönem zamlarının belirlenmesi amacı ile görüşmeler yapılmaya başlandı. Emekli ikramiyesinin, enflasyon verileri ışığında mı yoksa diğer faktörler çerçevesinde mi değişeceği henüz kesinleşmedi. Ancak emekli maaşı ikramiyelerine yapılacak olan zam oranının, dul ve yetim maaşlarını ayrıca iş görmezlik raporu ücretlerini de etkileyeceği netlik kazandı!

Emekli İkramiyesi Zammı Ne Kadar Olacak?

Yeni dönem emekli ikramiyesine yapılacak olan zam oranı için henüz net bir karara varılamadı. Ancak konu ile ilgili olarak 3 ayrı formül üzerinde durulduğu bildirildi. Açıklanan habere göre emekli ikramiyelerinin, asgari ücret artışı, enflasyon oranı ya da yeniden değerleme oranı göz önünde bulundurularak hesaplanacağı düşünülüyor.

Emekli ikramiyesine yapılacak olan yeni dönem zamları için 3 ayrı formül sonucunda hesaplanan yeni tutarlar, şu şekilde olacak:

Dul ve Yetim Maaşları Yeniden Hesaplanacak!

Yeni dönemde emekli ikramiyeleri için belirlenecek olan zam oranlarının, dul ve yetim maaşlarına da yansıtılmasına karar verildi. Buna göre emekli maaşı ikramiyelerine enflasyon oranı baz alınarak zam yapılmasına karar verilir ise dul ve yetim maaşlarına yansıtılacak olan tutar şu şekilde olacak:

Sürekli İş Görmezlik Raporuna, Emekli İkramiyesi Düzenlemesi!

Yeni dönemde belirlenecek olan emekli ikramiyesi zammından, sürekli iş görmezlik raporuna sahip olan kişilerin de yararlanmasına karar verildi. Buna göre emekli maaşı ikramiyelerine enflasyon oranı baz alınarak zam yapılmasına karar verilirse kaybı yüzde 25 oranında olan kişilere, 374 TL 22 kuruş tutarında ödeme yapılacak.

Exit mobile version