Ekonomi

Dul, yetim ve gazilerin dikkatine: 240 bin TL’lik devlet destekli faizsiz konut krediniz hesaplarınıza yatırılacak!

Çeşitli faktörler çerçevesinde giderek pahalılaşan emlak fiyatları, kendi evinin sahibi olmayı hayal eden vatandaşları umutsuzluğa doğru sürükledi. Bu noktada devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu, belirlemiş olduğu gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara faizsiz kredi hizmeti sunacağını müjdeledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Konut Kredisi

Geliştirdiği projeler ve sunduğu hizmetler ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde artan konut fiyatlarına karşın vatandaşın yanında yer aldı. Kurum, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara 240 bin TL’nin üstüne kadar konut kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmış olan açıklamaya göre söz konusu kredi hizmeti karşılığında faiz uygulamasının yapılmayacağı bildirildi. Bu bilgiye göre 80 ay vade ve yüzde 0 faiz karşılığında çekilecek olan 240 bin TL’lik kredinin aylık ödemesi, 3 bin TL olarak hesaplandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Konut Kredisi Başvuru Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan konut kredisi hizmetinden yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartların başında da dul, yetim, vazife ve harp malulü ve 15 Temmuz gazisi gruplarından birinin içerisinde yer almak gelmektedir. İlgili grupların vefat etmiş olması durumunda ise konut kredisi çekme hakkı, hak sahiplerine devredilir. Bu noktada atlanmaması gereken önemli detay, söz konusu kredi hizmetinin yalnızca bir evin alışı için geçerli olduğudur.

Sosyal Güvenlik Kurumu Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan faizsiz konut kredisi hizmetinden yararlanarak kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine dilekçe aracılığı ile şahsen başvuru yapmalıdır. Ayrıca e-devlet üzerinden de kredi hizmetine başvuru yapılabilmektedir.

Konut kredisi hizmetine e-devlet aracılığı ile başvuru yapmak isteyenlerin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları ve ardından da “ara” kısmına “faizsiz konur kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu” yazarak, ilgili bilgileri doldurmalıdır.