Genel

Dünya 40 yaşındaki kadına yaşatılan bu vahşeti konuşuyor!

Pakistan’da Sindh eyaletinde Hindu bir kadını öldürüp derisini yüzdüler. Olayın ortaya çıkması ile birlikte Hindistan Pakistan’ı azınlıklarını korumaya çağırdı. Dünya, Pakistan’daki 40 yaşındaki kadına yaşatılan bu vahşeti konuşuyor.

Pakistan’a vahşet bir cinayet işlendi. Daya Bheel adındaki bir Hindu kadını öldürüp derisini yüzdüler. Tharparkar Sindh’den Pakistan Halk Partisi Senatörü Krishna Kumari, köyüne koştu ve Hindu kadının vahşice öldürüldüğü haberini doğruladı.

Kumari “Daya Bheel, 40 yaşındaki dul kadın vahşice öldürüldü ve vücudu çok kötü durumda bulundu. Kafası vücuttan ayrılmış ve vahşiler tüm kafanın etini çıkarmıştı.’’ Dedi.

Toronto merkezli bir düşünce kuruluşuna göre, geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık hükümeti bu ay Müslüman din adamı Mian Abdul Haq’a dini azınlıklardan kızların ve kadınların zorla din değiştirmesi ve evlendirilmesi nedeniyle yaptırımlar uyguladı.

Uluslararası Haklar ve Güvenlik Forumu (IFFRAS), bu son yaptırımın Pakistan’daki azınlıkların tehlikeli durumunu bir kez daha vurguladığını söyledi. Dawn tarafından “tartışmalı bir Sindhi piri” olarak tanımlanan Mian’a yönelik yaptırım, yozlaşmış aktörleri, insan haklarını ihlal edenleri ve çatışmalarda cinsel şiddet faillerini hedef alan yeni bir yaptırım dalgasının parçasıydı.

IFFRAS’a göre Mian Abdul Haq, 2008 ile 2013 yılları arasında Pakistan Halk Partisi (PPP) milletvekiliydi. Parti, azınlık Hindu topluluğundan bir kız olan Rinkle Kumari’nin zorla din değiştirmesi ve evlenmesi sonrasında Mian Abdul Haq’ı sınır dışı etti.

Pakistan gazetesi Dawn’a göre, halk arasında Mian Mithu olarak bilinen pir, küçük Hindu kızlarının zorla din değiştirmesine ve evlendirilmesine karıştığı iddiasıyla yukarı Sind’de kötü bir üne sahip.

Aktivistler, Pakistan’daki insan haklarının, ülkedeki kadınlar, azınlıklar, çocuklar ve medya mensupları için korkunç durumu yansıtan çeşitli medya raporları ve küresel kuruluşlarla yeni bir dibe vurduğunu söylüyor.

Sind’de zorla din değiştirmeler ve azınlık topluluklarına yönelik saldırılar daha da yaygın hale geldi. Reşit olmayan Hindu, Sih ve Hristiyan kızların her zaman baskı altında zorla din değiştirmesi ülkede giderek yaygınlaşan bir fenomen haline geldi.

Kasım ayının başlarında, Dünya Sindhi Kongresi (WSC) Londra’da 34. Uluslararası Sindh Konferansı’nı düzenledi. Uluslararası Sindh Konferansı’nda konuşan WSC başkanı Dr Rubina Shaikh, Sindh’in “tarihin en kötü dönemine” tanık olduğunu vurguladı.

Konferans sırasında Dünya Sindhi Kongresi, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere uluslararası kurumları yerel ve uluslararası mahkemelerde Pakistan hükümetine karşı bir “ekolojik katliam davası” açmaya çağırdı.
Dünya Sindhi Kongresi 23 Kasım’da Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Sindh, tarihin en kötü döneminden geçiyor. Sindliler, anavatanlarının kendi kaderini tayin hakkı için ortak, sistematik ve birleşik bir mücadele vermek zorunda.”