Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi: Yeni virüs toplam 21 ülkeye yayıldı!

Dünyada panik ve endişe yaratan maymun çiçeği virüsüyle ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü virüsün şu ana dek toplamda 21 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Maymun çiçeği virüsü görülen ülkelere son olarak Çekya, Slovenya ve Birleşik Arap Emirlikleri de eklendi. Hastalığın görüldüğü ülke sayısı da bu ülkelerle birlikte 21’e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü 131 onaylanmış maymun çiçeği vakası ve 106 şüpheli vaka bulunduğunu belirtti.

VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Amerika ve Avrupa’da maymun çiçeği virüsünün öncelikle eşcinsel erkekler arasındaki cinsel ilişki ile yayıldığını açıklandı.

DSÖ’nün uzmanları, virüsün kendisinin genellikle meni ve vajinal sıvılar yoluyla yayılan cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olmamasına rağmen, vakalardaki en son artışın diğer erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler arasında yayılmış gibi göründüğünü ve herkese bulaşabileceğini vurguladı.

DSÖ’ye HIV, hepatit ve diğer cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda tavsiyede bulunan Andy Seale, “Birçok hastalık cinsel temas yoluyla bulaşabilir. Cinsel temas yoluyla öksürebilir veya grip olabilirsiniz, ancak bu gribin cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

Exit mobile version