GündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü’nden Endişe Verici Açıklama! Çocuklar Koronavirüs Aşısı Olmalı Mı?

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yeni açıklamada koronavirüs aşısının gençler ve özellikle çocuklar için gerekli olup olmadığı açıklandı.

Çocuklarda ve Gençlerde Koronavirüs Kaynaklı Ölüm Oranları Düşük

Koronavirüs için hali hazırda kullanılan aşıların çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri ve bu yaş grubundakilerin Covid-19 nedeniyle ölüm riski ve aşıların etkililiğine dair değerlendirmeler yapıldı. Örgütün Cenevre merkezindeki basın toplantısında konuşan DSÖ Kıdemli Bilim İnsanı Soumya Swaminathan, “Çocuklarda ağır Covid-19 hastalığı ve ölüm oranları yetişkinlere göre çok düşük” ifadelerini kullandı.

Çocuk ve Gençlerde Aşı Gerekliliğine Dair Tahmin İçin Yeni Aşılar Üretilmeli

Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 Bağışıklığı için Uzmanlar Stratejik Danışma Grubu’nun desteğiyle birlikte çocuk ve ergen bireylerin, mevcut aşılara ihtiyacı olup olmadıklarını gözden geçirdiğini belirten Swaminathan, “Çocuk ve ergenlerin aşı gerekliliğine dair bir tahminde bulunmamız için yeni aşıların üretilmesini beklememiz gerekiyor” dedi.

Çocuk ve ergenlerde koronavirüs kaynaklı ölümlerin oranlarını da açıklayan Swaminathan, “Dünyada Covid-19 kaynaklı can kayıplarının yüzde 0,5’ini 25 yaş altı kişiler oluşturuyor. 5 ile 10 yaş arası çocuklara baktığınızda ise bu oran yüzde 0,1” ifadelerini kullandı.