GenelGündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü’nden flaş virüs açıklaması: Özellikle çocuklarda görülüyor!

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) son dakika ‘gizemli hepatit virüsü’ açıklaması geldi. Hastalığa ilişkin bir rapor düzenleyen kurum, birçok Avrupa ülkesinde görülen virüsün iddia edildiğinin aksine Kovid-19 aşılamasından kaynaklanmadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan DSÖ Küresel HIV, Hepatit ve Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Programı Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, son haftalarda sayısı giderek artan nedeni belirsiz hepatit vakalarına ilişkin güncel bilgi ve verileri paylaştı.

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARDA ORTAYA ÇIKIYOR

Virüsün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görüldüğünü söyleyen Dr. Easterbrook, vakaların yüzde 50’sinin 3 ile 5 yaş arasında olduğunu belirtti.

KOVİD AŞILAMASINDAN KAYNAKLANMIYOR

Şimdiye kadar incelenen vakaların hiçbirisinde alışılmış hepatit virüslerine rastlanmadığını yineleyen Easterbrook, “Herhangi bir zehir, gıda zehirlenmesi veya seyahat kaynaklı enfeksiyon da söz konusu değil.” dedi.

Easterbrook, hepatit vakalarının Kovid-19 veya Kovid-19 aşılamalarıyla bağlantısı ihtimaline ilişkin ise “Virüs bulaşan çok az çocuğun Kovid-19 aşısı yaptırdığı biliniyor. Vakaların Kovid-19 aşılamalarıyla bir bağlantısı yok.” açıklamasını yaptı.