Gündem

Dünya savaşının eşiğine gelindi! Ukrayna acil ateşkes çağrısı yaptı: Siviller tahliye ediliyor

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizle birlikte dünya savaşının eşiğine gelinmesiyle sular durulmuyor. Son olarak bölgede Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışma yaşandı. Sivillerin tahliye edildiği çatışmalarda Ukrayna acil ateşkes çağrısında bulundu. İşte detaylar…

Rusya-Ukrayna geriliminde tansiyon düşmüyor. Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbass bölgesindeki patlama ve çatışma sesleri gece boyunca durmadı. Çatışma anlarına ait görüntüler sosyal medyada da paylaşılırken bölgedeki sivillerin Rusya’ya tahliyesi ise sürüyor. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Rusya ve Belarus’un yaptığı tatbikatın devam edeceği ifade edilirken Rus basını, Ukrayna’nın topçu saldırısı başlattığını aktardı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donbass bölgesinde 20 kez ateşkes ihlali yaptığı ve 1 Ukraynalı askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, “Ukrayna ordusunun operasyon yürüttüğü bölgede kontrol bizdedir. Rusya tarafından 20 ihlal yapıldı ve bunlardan 18’i Minsk Anlaşması’na da aykırıdır. İhlaller sonrasında 1 askerimiz yaralanmış ve hastanede tedavi altındadır. Birliklerimiz saldırıları bertaraf etmeye devam ediyor. Birlikte zafere! Yaşasın Ukrayna!” ifadelerine yer verildi.

SİVİLLER TAHLİYE EDİLİYOR

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde yönetimlerin, bölgedeki sivillerin Rusya’ya tahliye edileceklerini açıklamasının ardından, sivillerin Donbas’ta bulunan Donetsk’ten, Rusya’nın Rostov şehrine tahliyesi sürüyor. Donetsk ve Lugansk’daki sözde yönetimlerin temsilcileri, Ukrayna’nın bölgeye yönelik saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek, bölgede artan gerginlik nedeniyle sivil vatandaşların dün Rusya’nın Rostov şehrine tahliye edilmesine yönelik karar almıştı.