Dünya yine tehlikede! Koronavirüsün yeni bir çeşidi ortaya çıktı!

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere’de Covid-19’un iki yeni varyantının tespit edildiğini duyurdu. Varyantlara karşı en iyi korumanın Covid-19’a karşı geliştirilen aşılar olduğu da vurgulandı.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yaptığı açıklamada, Omicron varyantının birden fazla alt versiyonunun Birleşik Krallık’ta dolaşımda olduğunu söyledi. Açıklamada, Covid-19 virüsünün Omicron varyantının alt versiyonunun daha fazla araştırma için BQ.1 ve XBB olarak adlandırıldığı belirtildi. Subversion BQ.1 ve XBB, çok yüksek bir kaçınma potansiyeline sahip olmak için paylaşıldı, ancak varyantlar endişe verici türler olarak tanımlanmadı.

UKHSA yetkilisi Dr. Meera Chand şunları söyledi: “SARS-CoV-2’nin yeni varyantlarının ortaya çıkması beklenmedik değil. BQ.1 ve XBB varyantları, endişe konusu türler olarak tanımlanmamıştır. UKHSA, her zaman olduğu gibi, durumu yakından izliyor.”

Varyantlara karşı en iyi savunmanın Covid-19’a karşı aşılar olduğunu vurgulayan Chand, herkesi tüm aşılarını yaptırmaya çağırdı. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) 21 Ekim’de BQ.1 yıkımının Kasım ortasından Aralık başına kadar Avrupa’da baskın tür olacağını bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, BQ.1 varyantının en fazla tirajına sahip ülkelerin yüzde 19 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika, yüzde 7 ile İrlanda, yüzde 6 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İtalya olduğu belirtildi.

Exit mobile version