Dünyaca Ünlü Piyanist Fazıl Say İsyan Etti

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say yaptığı paylaşımla isyan etti. Dolar ve Euro kurunda yaşanan hızlı yükselmelere ve TL’nin değer kaybına pek çok vatandaş, sanatçı ve siyasetçi sessiz kalmadı. Onlardan biri olan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.

Merkez Bankası tarafından alınan karar ile birlikte TL’nin değer kaybı artarken dolar dün 11.30 civarlarında seyretmişti. Aynı dakikalarda Euro’da artışa geçerek 12.82 seviyeleri aşılmıştı. TL’nin euro ve dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5’i geçti.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say yaptığı paylaşımda, “30 yıldır “Turne insanıyım ”şu an Hollanda’dayım. Normal aslında. Ve hayatımda ilk kez, çok farklı hissiyatlardayım fiyatlarla ilgili. “Normal bir akşam yemeğini” geçtim, Su bile içsem, euro fiyatını artık 10’la,12’yle filan çarpıp, TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim” ifadelerini kullandı.

 

Say, “Mesele burada başlıyor, BU krizin büyüklüğü, bu bahsettiğim “imkanı olan kesim” için bile mümkün olan ve “normal” olan; arada bir yurtdışına seyahat, imkan varsa çocuğunu yurtdışında okutma, İş için gittiğin yerde bir “normal” akşam yemeği gibi Bütün bunlar yok ve ZOR artık”

Fazıl Say: Memleketim İyiye Kavuşsun İstiyorum

“Kusura bakma kardeşim! Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum! Ben bu iş düzelsin, Memleketim yine iyiye kavuşsun istiyorum. erken seçim istiyorum, değişim istiyorum, bir yerde “yeniden başlanmasını” istiyorum. Önce toplum için, sonra ailem için. Samimi olarak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version