Dünya

Dünyanın 35. en zengini dünyanın en pahalı evini yaptırıyor

ABD’li ünlü yatırımcı Ken Griffin, Florida’nın Palm Beach bölgesinde dünyanın en pahalı evini inşa etmeyi planlıyor. Ken Griffin, Citadel Risk Fonu’nun kurucusu ve Forbes Dünya Milyarderleri Listesi’nde 34.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 35. kişisi olarak biliniyor.

Griffin, 1 milyar dolarlık bu prestijli mülkü Florida’nın Palm Beach bölgesinde inşa edecek. Bu proje, 27 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekleştirilecek ve bölgedeki en büyük mülk olacak. Aynı zamanda bu arazi üzerinde Griffin’in annesi Catherine Gratz Griffin için ayrı bir ev bulunacak.

Dünyanın en zengin 35. adamı ABD’li ünlü yatırımcı Ken Griffin

Ken Griffin, 2022 yılında şirketinin merkezini Miami’ye taşımış ve Palm Beach’teki bu devasa emlak projesine 2012 yılında başlamıştı. Bu projenin tahmini maliyeti 150 ila 400 milyon dolar arasında değişiyor ve Intracoastal’dan Atlantik Okyanusu’na kadar uzanacak bir alanı kapsayacak.

Bu arazi, yüzölçümü açısından Palm Beach’teki en büyük mülke işaret ediyor ve hatta eski ABD Başkanı Trump’ın yaklaşık 20 dönümlük Mar-a-Lago arazisini geride bırakacak büyüklükte.

Griffin, pandemi döneminde Citadel operasyonlarını geçici olarak Manhattan’dan Palm Beach’e taşımış ve Palm Beach’teki Four Seasons otelini tamamen kiralayarak bölgede yerleşmişti. Florida’ya resmi olarak taşındıktan sonra Griffin, Palm Beach’e yatırım yapmadan önce pahalı mülk alımlarıyla tanınıyordu. 2019 yılında işine yakın olduğu gerekçesiyle ABD’nin en pahalı evlerinden birini 238 milyon dolara satın almıştı. Aynı yıl içinde Londra’da 122 milyon dolara da bir ev satın alarak bu şehirde satılan en pahalı evlerden birine sahip olmuştu.

Ayrıca Griffin, Chicago’da 30 yıl boyunca yaşadığı ve çalıştığı şehirde 2018 yılında Gold Coast bölgesindeki bir apartman dairesi için 58.5 milyon dolar ödeyerek o dönemin en büyük ev satışı rekorunu kırmıştı.

Ken Griffin, 2020 yılında Covid-19 salgını başladığında Calvin Klein’ın Southampton’daki 650 Meadow Lane’deki 7 dönümlük arazisini 84.44 milyon dolara piyasa dışı satın almıştı. Bu satın alma, onu şu anda tecavüzle suçlanan Jeffrey Epstein’ın ortağı olan Apollo Global’in kurucu ortağı Leon Black ile komşu yapıyor. Ayrıca Griffin, Aspen ve Hawaii gibi bölgelerde de nispeten düşük profilli milyonlarca dolar değerinde tatil evlere sahip.