Genel

Dünyanın en çok taşınmak istenilen şehirleri sıralandı! Türklerin ilk tercihi şaşırttı

Remitly finansal hizmet sağlayıcısı tarafından yapılan araştırma, dünyanın en çok taşınmak istenilen şehirlerini belirledi. Araştırma, 164 ülkeden Google arama verilerini kullandı.

Araştırmaya göre, dünyanın en çok taşınmak istenilen şehri Dubai. Dubai, iş fırsatları, gelişmiş altyapı, sağlık ve eğitim hizmetleri ve gelir vergisi olmaması gibi faktörlerden dolayı en çok tercih edilen şehir.

Dubai

Dubai’yi Miami ve Paris takip ediyor. Miami, iklimi, plajları ve eğlence hayatı gibi faktörlerden dolayı en çok tercih edilen ikinci şehir. Paris ise tarihi, kültürü ve yaşam tarzı gibi faktörlerden dolayı en çok tercih edilen üçüncü şehir.

New York

New York, Madrid ve Singapur, dördüncü sırada yer alıyor. Bu şehirler, iş fırsatları, kültürel çeşitlilik ve yüksek yaşam standartları gibi faktörlerden dolayı en çok tercih edilen şehirler.

Brüksel

Londra ve Brüksel, beşinci sırada yer alıyor. Bu şehirler, Avrupa’nın en önemli finans ve kültür merkezlerinden olmasından dolayı en çok tercih edilen şehirler.

Türkiye’nin ilk seçeneği şaşırttı

Türkiye’de en çok taşınmak istenilen şehir Londra. Brexit’ten sonra İngiltere’de iş ve eğitim fırsatlarının artması ve Türklerin İngiltere’ye olan ilgisinin artmasından dolayı Londra en çok tercih edilen şehir.

Miami

İkinci sırada Miami yer alıyor. Miami’nin iklimi, plajları ve eğlence hayatı gibi faktörleri, Türkiye’deki insanların ilgisini çekiyor.

Paris 

Üçüncü sırada Paris yer alıyor. Paris’in tarihi, kültürü ve yaşam tarzı gibi faktörleri, Türkiye’deki insanların ilgisini çekiyor.

Viyena

Remitly’den Jago McKenzie, “Tek zorluk size en uygun olanı seçmek”

“İnsanlar, ister daha büyük iş fırsatları, ister daha iyi bir yaşam kalitesi için olsun, hayatlarında en az bir kez başka bir ülkeye taşınma fikrine kapılıyor. Evlerine, ailelerine para gönderebilmelerini sağlayacak maaş artışını düşünerek, dünya çapında pek çok insanın bir sonraki evleri olabilecek şehirler hakkında bilgi aramaları da şaşırtıcı değil.

Dubai, çalışmamızda açık ara kazanan oldu ve sunduğu istihdam olanağı, yaşam tarzı avantajlarıyla birlikte muhteşem havasını da hesaba katarsak, bunun nedenini anlamak zor değil.

Listemizde Paris, New York ve Londra gibi her zaman popüler olan şehirler olsa da Portland, Toronto ve Viyana gibi daha şaşırtıcı noktaları görmek harika. Harika iş fırsatları ve yüksek yaşam standartları sunan pek çok şehir var. Tek zorluk size en uygun olanı seçmek.”