Dünyanın En Garip Meslekleri

Doktor, mühendis, öğretmen, avukat… Alışılmışın dışına çıkmayı hiç düşündünüz mü? Hiç profesyonel olarak sırada beklemeyi ya da insanları metro kapılarından iterek para kazanabileceğiniz aklınızdan geçti mi? Siz hayalini bile kurmamış olabilirsiniz fakat bu işleri yapan insanlar zaten var bile! İşte dünyanın en garip meslekleri olarak nitelendirilen o işler:

Profesyonel Uykucu

Finlandiya’da bir otelde başvurabileceğiniz bir meslek olan “profesyonel uyku uzmanlığı” görev olarak oteldeki yatakların rahatlığını denetlemeyi üstleniyor. Bu iş için tutulan kişi oteldeki her bir yatağı birer gece deneyerek gece sonundaki deneyimi anlatan bir rapor yazarak para kazanıyor.

Boya Kuruma Süresi Takipçisi

Hayır, bu bir şaka değil. İngiltere’de bir adam gerçekten bu işten para kazanıyor. Bu işle görevli kişi gününü karton kutular üzerinde yeni boya karışımlarını deneyip boyaların kuruma sürelerini, kururken gerçekleşen renk ve doku değişikliklerini not alıyor.

Tam zamanlı Netflix izleyicisi

Tüm gün televizyon izleyerek para kazandığınızı düşünün. Netflix firması ürettiği ve yayınladığı tüm içeriği kullanıcılara erişilebilir hale getirmeden önce izlemesi için şanslı birini tuttu ve o kişi tam olarak bu işi yapıyor! Tam zamanlı Netflix izleyicisinin görevi ise tüm içerikleri izleyip düşüncelerini paylaşmak, yorumlamak ve her bir içeriği kategorize etmek.

Tren/Metro’da Yolcu İtme Görevlisi

Japonya’da trenlerdeki kalabalıktan ötürü doğan bu meslek Japon dilinde ‘Oshiya’ olarak adlandırılıyor. Oshiya’ların görevi ise tren/metronun kalabalık saatlerinde olabildiğince insanı vagona bindirmek ve kapılar kapanıncaya kadar içeriye iyice itmek.

Profesyonel Yas Tutucu

Güney Doğu Asya’da ölen kişinin ahirete huzurla intikal etmesi için olabildiğince yüksek sesle ağlayıp sızlanılan bir cenaze töreni düzenlenmesi geleneği bulunuyor. Bu sebeple bazı cenaze sahiplerinin bu geleneği yerine getirmeleri için tutabilecekleri profesyonel yas tutucular bulunuyor. Bu kişilerin görevi ise cenaze boyu yüksek sesle ağlamak!

Yılan sütü sağıcı

Yılan sütü sağıcılar zehirli yılanların zehrini bir kavnozda toplama görevini üstleniyor. Topladıkları zehirler medikal alanlarda ve zehirlere karşı antidot üretiminde kullanılıyor.

Köpek maması tadımcısı

Yeni üretilen ıslak, kuru, ödül ve kemik köpek mamalarını tadarak rakip firma ürünleri ile karşılaştırma yapmak ile görevini köpek maması tadımcıları üstleniyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu mesleği seçmek herkesin hayali olmayabilir.

Koku Denetçisi

Yeni ürünlerin etkinliğini denetlemek üzere işe alınan bu kişiler ürün çeşitliliğine göre koku deneyen gönüllülerin nefesini, ayaklarını ve koltuk altlarını kokluyor. Koku denetçisi görevini elinde tutabilmek de öyle çok kolay değil. Denetçilerin koku duyuları her ay yeniden teste tabii tutuluyor.

Scuba Diving’le Pizza Kuryeliği

Florida’da denizin altında bir otel olması kendi başına yeterince ilginç ve garip değilmiş gibi bir de bu otele su geçirmeyen çantalarda pizza teslimi yapan bir dalgıç bulunuyor.

Mobilya Deneme Görevlisi

Denedikleri mobilyalar kaktüs gibi dikenli şeyler olmadığı sürece çok da zor olmayan bir meslek. Adından da anlaşıldığı üzere bu mesleği icra eden kişilerin görevi mobilyaları oturarak, uyuyarak, hareket ettirerek rahatlığı ve güvenilirliği için test etmek.

Araba Plakası Gizleyici

trafikte sıkışıklığı önlemek amacı ile çıkarılan yasada araç plakalarında yer alan numaraya göre otomobiller trafiğe yalnızca belirlenen günler çıkabiliyor. Plakasına uygun olmayan günde trafiğe çıkması gereken otomobil sahibi İranlıların ihtiyacına bağlı olarak “plaka gizleyiciliği” mesleği ortaya çıkmış. Bu kişiler araç sahipleri aracı kullanırken arkalarından giderek plaka numaralarının kameralara yakalanmasını engelliyor.

Profesyonel Sarılıcı

Japonya’dasınız ve yalnızlık mı çekiyorsunuz? Endişelenmeyin, Japonların bu işe de bir çözümü var. Profesyonel sarılıcılar olarak adlandırılan bu mesleği icra eden kadınlar para karşılığında size sarılma hizmeti sunuyorlar.

Profesyonel Sırada Bekleme Elemanı

Çok kalabalık bir mağazada kasa önünde oluşan kuyrukları hayal edin. Saatler sürecek bu bekleyiş sizin de canınızı sıktı değil mi? Japonya’da uzayan kuyruklarda beklemek istemeyenler yerine profesyonel olarak kiralanabilen sıra bekleme elemanları bulunuyor. Bu kişiler belirli bir ücret karşılığında sizin yerinize sırada beklemekle görevini üstleniyorlar.

Kiralık Erkek Arkadaş

Japonya’da yalnızlık ve duygusal açlık çeken kadınlara hitaben oluşan yeni bir iş kolu oluşmuş. Buna göre para karşılığında kendinize bir erkek arkadaş kiralayabiliyorsunuz. Belirli bir ücret karşılığında birkaç saati ya da tüm günü kiraladığınız “erkek arkadaş” ile geçirebilir, bir çeşit flört deneyimi yaşayabilirsiniz.

Exit mobile version