Dünyanın en zengini Elon Musk, yüksek enflasyona karşı “yatırım tavsiyesi” verdi!

Pandemi döneminin başlaması ile birlikte birçok merkez bankası pandemi destekleri kapsamında daha fazla para bastı ve bu kararı alanlar arasında, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD de yer aldı. Pandemi döneminde bu gelişmelere bağlı olarak enflasyon artış gösterirken, artan küresel enflasyon sonrası dünyanın hemen hemen her yerinde enflasyon oranları zirve noktalarına ulaştı. ABD’de enflasyon 40 yılın zirvesi olan %7,9 seviyesine ulaştıktan sonra, Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, enflasyon karşısında en iyi korumayı sağlayan yatırım araçları ile ilgili tavsiye veren bir açıklamada bulundu.

Musk Birikimi Olanlara Tavsiyede Bulundu

Kişisel net serveti ile 2021 yılında dünyanın en zengin insanı unvanını elde eden Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, hızla yükselsen enflasyon karşısında elindeki birikimleri korumak isteyenlere bazı tavsiyelerde bulundu. Musk, yükselen enflasyon karşısında itibari para tutmak yerine birikimler ile ev gibi gayrimenkul araçlarına sahip olmanın daha mantıklı olduğunu belirtti. ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesi olan %7,9’a yükselmesinden sonra fikirlerini paylaşan Musk “İyi ürünler ürettiğini düşündüğünüz şirketlerin hisse senetlerine veya ev gibi fiziksel varlıklara sahip olmak, enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda dolara sahip olmaktan daha iyidir” dedi.

Elon Musk’tan Enflasyona İlişkin “Yalnız Değiliz” Makalesi

Twitter’ı oldukça aktif şekilde kullanan Elon Musk, geçtiğimiz hafta bir paylaşımında “Önümüzdeki birkaç yıl için olası enflasyon oranları hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sordu ve “Tesla ve SpaceX, hammadde ve lojistikte son zamanlarda önemli bir enflasyon baskısı görüyor” sözlerini dile getirmişti. Konuya ilişkin olarak bir de “Yalnız Değiliz” başlıklı makale paylaşan Musk’ın Financial Times’ta yayımlanan makalesinde, emtia fiyatlarının Rusya – Ukrayna savaşındaki endişelerden kaynaklı olarak 2008’den bu yana gördüğü en yüksek seviyeleri gördüğü aktarılmıştı.

Exit mobile version