Dünyanın gözü kulağı burada: Brent petrol fiyatındaki yükseliş devam ediyor!

Tüm dünya küresel piyasalardaki hareketliliğe odaklanırken brent petrolün varil fiyatındaki yükseliş de hız kesmeden devam ediyor. Dün 116,80 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 115,62 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise kapanışa göre yüzde 2,91 artışla 118,99 dolara yükseldi. Batı Teksas türü ham petrolün varili 112,94 dolardan alıcı buluyor.

Peki petrol fiyatları neden yükseliyor?

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya’ya petrol ambargosu uygulamayı düşündüğü yönündeki haberlerin petrol fiyatlarındaki yükselişte etkili olduğu tahmin ediliyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de dün AB dışişleri ve savunma bakanları toplantılarında Rusya’ya petrol ambargosu konusunu gündeme getiren bazı üye ülkelerin olduğunu ve ilginç tartışmaların yaşandığını ancak bir karar alınmadığını kaydetmişti.

Diğer yandan, Suudi Arabistan petrol tesislerine patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılar da arz endişelerini artırarak fiyatların yukarı yönlü seyrini destekledi. Dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Husilerin petrol tesislerine yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Suudi Arabistan’ın küresel petrol piyasalarında yaşanacak arz kesintilerinden sorumlu tutulamayacağını bildirdi.

Exit mobile version