Dünyanın teknoloji devinden hiç beklenmedik bir hamle; Samsung Apple’dan sonra Binance’e rakip olacak! Herkes bu habere çok şaşıracak!

Son yıllarda gelişen ve etkisi günden güne artan kripto para piyasalarına sadece bireysel yatırımcıların değil, şirketlerin de ilgisi arttı. Kripto para borsasına girmeye hazırlanan dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Samsung, ön başvuruyu gerçekleştirdi.

BLOCKCHAİN VE KRİPTOYA YATIRIM ARTTI

Güney Kore’de yer alan haberlere göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol’un seçiminden bu yana ülkede kripto para sektörüne ilgi daha da arttı. Sektörel bazda da yatırımların büyüdüğü Güney Kore’de dev şirketler kripto para borsası açmak için harekete geçti. O şirketlerden biri olan Samsung, yapılan son araştırmada Alphabet ve BlackRock‘ın ile birlikte blockchain ve kriptoya yatırım yapan en iyi 40 firma arasında gösterilmişti.

SAMSUNG, KRİPTO PARA BORSALARINA GİRMEK İÇİN ÖN BAŞVURUYU YAPTI

Güney Kore’de yer alan beş menkul kıymet şirketi olarak bilinen ve içlerinde Samsung Securities ve Mirae Asset Securities de yer aldığı yedi firma, geçtiğimiz gün kripto para borsası açmak için harekete geçti. 2023’ün ilk yarısında bir borsa açmak istediklerine ilişkin ortak bir bildiride bulunan bu şirketler, ön başvuruyu yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan blockchain ve kripto endüstrisine 13 farklı yatırıma sahip olan Samsung’un kuracağı borsa ile yatırımlarını artırmayı hedeflediği öğrenildi.

GÜNEY KORE DEVLET BAŞKANI SAMSUNG’UN ATILIMINDA ETKEN

Son dönemlerde ilgi görmeyi yaşadığı düşüşe rağmen sürdüren kripto para piyasalarına girmek için hamle yapan Samsung Securities ve ülkenin en büyük yatırım bankası Mirae Asset Securities için en büyük etkenlerden birinin de kripto para ve blockchain endüstrisine sıcak bakan yeni Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol olduğu iddia edildi. Bu nedenle atılıma Güney Kore’den başlayan Samsung’un kripto para borsasını da sadece Güney Koreli yatırımcılara açık olarak hayata geçireceği öne sürüldü. Ancak, Samsung’dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version