Dünyayı üzen haber! Koronavirüs aşısı başarısız oldu!

Fransız dev ilaç üreticisi Sanofi, koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen Kevzara ilacının başarısız olduğunu açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor. Pandemiden korunmak için geliştirilmeye çalışılan aşının yanı sıra, hastalığa yakalananların tedavisinde kullanılmak üzere de çeşitli yöntemler deneniyor.

Fransa merkezli ilaç ve aşı devi Sanofi, uzun süredir Covid19 tedavisi için geliştirilen ve test aşamasında olan bir ilacın başarısız olduğu bilgisini dünya kamuoyuyla paylaştı.

Fransız şirketi Sanofi’nin 2 aşı denemesi ve hastalığa yakalananların tedavisi için Kevzara adlı ilacı test ettiği biliniyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Regeneron’la birlikte geliştirilen Kevzara için yapılan testlerin başarısız olduğu ve ilacın yeniden testlere sokulmayacağı duyuruldu.

Şirketin CEO’su Paul Hudson, yaz aylarındaki gelişmeler neticesinde geliştirilen aşıya güvenlerinin artırdığını söyledi.

 

Exit mobile version